21 Temmuz 2007 Cumartesi

Susamlı Pastane Simidi

Malzemeler

  • 1 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Yumurta akı
  • Susam

Yapılışı

Tüm malzemeler karıştırılır,yoğrulur.Un miktarı , hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar eklenir.Daha sonra hamurdan küçük parçalar kopartılarak tezgahta rulo hale getirilerek uzatılır ve iki ucu birleştirilir.Halka şekline getirilen hamur önce yumurta akına ardından da susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.