28 Şubat 2008 Perşembe

Muzlu&Çikolatalı Bisküvi Pastası

Bisküvi pastasının benim için vazgeçilmezlerden olduğu aşikar..Denediğim her türlü çikolatalı sos,krema,muhallebi adı ne olursa olsun acaba bisküvi pastasında nasıl olur diye aklımı sürekli kurcaladığından, kolları sıvayıp hemen yapıveriyorum ve bamm! İşte bu tam çocukluğumda yediğim bisküvi pastalarının tadında oldu,bayıldım,bayıldık! Tarifinde kullandığım ev yapımı çikolata sosu geçen gün yaptığım Çikolatalı Browni de kullandığım sos.Bu pasta 4 kişilik oluyor aslında ama eşimle tek seferde büyük parçalar(dilim diyemiyorum resmen parça) halinde yediğimizden 2 kişilik de denebilir :))

Malzemeler

  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1/2 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 avuç ceviz(çekilecek)
  • 1-2 adet muz
  • Ev yapımı çikolata sosu
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Yapılışı

Bisküviler rondoda un haline getirilir.Ev yapımı çikolata sosu pişirildikten sonra içine margarin koyularak karıştırılır ve hemen soğumadan bisküviler ilave edilir,iyice karıştırıldıktan sonra ceviz eklenir.Derin yuvarlak küçük bir borcam tencerin içi streç film ile kaplanır.Muz,boylamasına ince dilimlenir ve sterç filmin üzerine sırayla dizilir.Bisküvi harcı yayılarak istenirse arasına da küçük parçalara ayrılmış muz koyularak karışım tamamen kaba yayılır ve streç film ile üzeri kaplandıktan sonra birkaç saat buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.