- 125 gr yumuşak margarin
- 3 yumurta
- 2 kaşık kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı su
- 1 paket kabartma tozu
Arası için sos
- 2 su bardağı süt
- 4 kaşık şeker
- 1 kaşık kakao
- 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 80 gr bitter çikolata
Yapılışı
Önce sos yapımı:Şeker,nişasta,kakao bir kasede karıştırılır,sütten yarım bardak kadar kısmı azar azar bu karışıma eklenerek pütürsüz hale gelene kadar karıştırlır.Geri kalan 1,5 bardak süt ocağa koyulur,kaynamasına yakın hazırlanan kakaolu karışım azar azar karıştırılarak eklenir.2-3 dk piştikten sonra ocaktan alınarak parçalara ayrılmış çikolata da ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta yumuşak margarin,şekerle karıştırılır.Yumurtalar ilave edilir.Süt ve su eklenerek karıştırmaya devam edilir.En son un,kakao,kabartma tozu elenerek eklenir ve son kez karıştırılır.Elde edilen kek karışımının yarısı kare borcama dökülür,üzerine çikolata sosu kenarlara gelmeyecek şekilde yayılır.En üste kalan karışım dökülüp kaşıkla düzeltilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.Daha sonra istenirse pudra şekeri serperek veya vanilyalı dondurma ile servis edilebilir.
Bu tarif sevgili Annemden,teşekkürlerimi sunuyorum.Kendisi benim mutfağa olan ilgimi bildiğinden sadece kendi tariflerini vermeyi değil eline geçen dergi ve gazete küpürlerini de saklamayı ihmal etmiyor,bu tarif de o dergilerden birinden.Ancak aradan bir sayfa ve sadece tarif kesilmiş olduğundan kaynağı malesef belirsiz.Öğrenebilirsem paylaşacağım.