18 Şubat 2008 Pazartesi

Mantarlı Bruşetta

Bruschetta(Bruşetta) bir İtalyan klasiği;kızarmış ekmek,zeytinyağ ve sarımsak..Ancak sarımsak her zaman herkesin yiyebileceği bir yiyecek olmadığından,bu tarifte isteğe bağlı bırakıldı.Uygulama normalde şöyle:Ekmek kızartılır,sarımsak sürülür,zeytinyağ fırça yardımıyla ekmeğe sürülür ve üzerine malzemeler koyularak servis edilir.Ben uygulamada aşağıdaki gibi bazı değişiklikler yaptım.İşte tarif..

Malzemeler
  • 1 paket mantar(400 gr)
  • 2 adet sivri biber
  • 1-2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak(İsteğe bağlı)
  • Zeytinyağ
  • Tuz,taze çekilmiş karabiber,kekik,pulbiber
  • Kaşar peyniri(dilimlenmiş)/(ben ekledim)
  • Çavdar ekmeği

Yapılışı

Mantarlar temizlendikten sonra dilimlenir.Tava ısıtılır,zeytinyağ eklenir,yağ kızınca mantarlar eklenir.Mantarlar suyunu bırakıp çekince soğan,yeşil biber,domates,tuz ve baharatlar eklenerek pişirilir.Dilimlenen ekmek fırının ızgarası yakılarak kızartılır,üzerine mantar sote eklenir ve kaşar dilimi koyularak, ızgarası yanan fırında kaşar peyniri eriyene dek bekletilir.Sıcak servis edilir.