Malzemeler
- 1 paket mantar(400 gr)
- 2 adet sivri biber
- 1-2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak(İsteğe bağlı)
- Zeytinyağ
- Tuz,taze çekilmiş karabiber,kekik,pulbiber
- Kaşar peyniri(dilimlenmiş)/(ben ekledim)
- Çavdar ekmeği
Yapılışı
Mantarlar temizlendikten sonra dilimlenir.Tava ısıtılır,zeytinyağ eklenir,yağ kızınca mantarlar eklenir.Mantarlar suyunu bırakıp çekince soğan,yeşil biber,domates,tuz ve baharatlar eklenerek pişirilir.Dilimlenen ekmek fırının ızgarası yakılarak kızartılır,üzerine mantar sote eklenir ve kaşar dilimi koyularak, ızgarası yanan fırında kaşar peyniri eriyene dek bekletilir.Sıcak servis edilir.