- 5 yufka
- 3 orta boy patates(haşlanacak)
- 300 gr kıyma(kavrulacak)
- 1 büyük boy soğan(rendelenecek)
- Tuz,karabiber
- 3 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Yumurta sarısı
- Çörekotu,susam
Yapılışı
Patatesler haşlanınca kabukları soyularak rendelenir.Kıyma kavrulur,rendelenmiş soğan eklenerek birlikte kavrulmaya devam edilir.Patatesler eklenerek karıştırılır,tuz ve karabiber eklenir.Yufka tezgaha serilir,yoğurt-sıvıyağ karışımı sürüleren yufka ikiye katlanır ve ortadan kesilerek parçalar kare formu verilerek ortasına hazırlanan harç koyulur ve bohça şeklinde katlanarak üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu ya da susam serpilerek 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
Bu tarif sevgili Annemden,teşekkürlerimi sunuyorum.