Malzemeler
- 3 adet patates,haşlanmış
- 125 gr. margarin,yumuşamış
- 1/2 paketyaşmaya
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 250 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber
Yapılışı
Yarım paket yaşmaya, su ile eritilir.Yumurta eklenir.Patatesi haşlanır ve rendelenerek mayalı karışıma eklenir.Margarini eklenir ve karıştırılır,tuz eklenir.Un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.İç harcı için soğan rendelenir ,kıymayı eklenerek ve birlikte kavrulur,tuz,karabiber eklenir.Hamuru merdane ile açılır,ortasına iç harcı koyulur.Hamurun uç kısımları birleştirilerek kapatılır.Fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu ve susam serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.