28 Ocak 2008 Pazartesi

Pastane Poğaçası I

Malzemeler

  • 250 gr margarin,oda sıcaklığında
  • 3 çay bardağı süt,ılık
  • 2 çay bardağı su,ılık
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un,hamur ele yapışmayacak kadar
  • İç harcı için : Beyaz peynir ve maydanoz
  • Üzeri için : Yumurta sarısı, susam

Yapılışı

Margarin hamur yapurma kabına alınır,elde ezilir.Maya,süt,su eklenir,karıştırılır.Un,şeker,tuz eklenir,hamur yoğrulur.Sıcak ortamda 1-2 saat kadar, yani hamur kabarana,iki katı olana kadar bekletilir.Daha sonra hamurdan parçalar kopartılır,iç harcı koyulur ve üzerine yumurta sarısı sürülür,susam serpilir.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Bu tarif sevgili arkadaşım Ahsen'den,kendisine teşekkür ediyorum.