22 Ocak 2008 Salı

Patatesli Gül Böreği

Malzemeler
  • 3 yufka
  • 6 adet küçük boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz,karabiber

Yufkalara sürmek için

  • Su+Süt+Sıvıyağ

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı

Patatesler haşlanır,rendelenir.Soğan rendelenir,az sıvıyağ ile kavrulur,patatesin içine karıştırılır,tuz ve karabiber eklenir.Diğer tarafta aynı oranlarda su+süt+sıvıyağ karıştırılır ve yufkalara serpilir.Yufkalar dörde bölünür.Patatesli harç yufkanın geniş kenarına yayılarak yufka rulo yapılır ve içe doğru kıvrılarak gül şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür,susam serpilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.

Bu tarif için Canım Anneme teşekkür ederim.