- 4 çay bardağı ince bulgur(Çiğ köftelik esmer bulgur)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1-2 çay kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı sumak
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Taze soğan ya da kuru soğan
- Maydanoz
- Arzuya göre taze nane
- Arzuya göre limon
- Sıcak su
Yapılışı
Bulgur yıkanır,süzülür,bir tencereye alınır.İçine tuz,karabiber,kimyon,pulbiber,toz kırmızı biber,sumak,nar ekşisi koyulur,karıştırılır.Bulgur seviyesinden az miktarda sıcak su eklenir,tencerenin kapağı kapatılarak,üzeri bir bezle örtülür ve bulgur yumuşayana kadar bekletilir.Diğer tarafta yeşillikler ince ince kıyılır.Zeytinyağ tavaya koyulur,soğan eklenir kavrulur,salçalar eklenir kavrulur.Bulgur yarım saat kadar bekletildikten sonra ince bir parça ele alınır yumuşamışsa salçası eklenir.Bol yeşillik eklenir.Arzuya göre limon da eklenebilir.Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra servis edilir.
Adana usulü olan bu kısır tarifi için Sevgili Gül Hanım'a teşekkür ederim.