24 Ocak 2008 Perşembe

Muzlu Pasta

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gr margarin(oda sıcaklığında)

Kreması için

  • 2 adet muz
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için

  • 1 adet muz
  • Çekilmiş fındık

Yapılışı

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.İçine oda sıcaklığında yumuşamış margarin eklenir,çırpmaya devam edilir.Ardından vanilya,un ve kabartma tozu da ilave edilerek karışım tahta kaşıkla karıştırılır.Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dk pişirilir.Pandispanya ılınmaya bırakılırken diğer tarafta kreması hazırlanır.Muzlar küçük parçalara ayrılır ve pudra şekeri ile birlikte çırpılır.Kremşanti süt ile çırpılarak hazırlanır ve muzlu karışıma eklenir.Pandispanya ortadan ikiye bölünür arasına ve üstüne krema yayılır.Süsleme için ayrılan muz dilimleri pastanın kenarlarına ve üzerine dizilir,fındık serpilir.Buzdolabında 3-4 saat bekletildikten sonra servis edilir.

Pasta tarifi için Dr.Oetker'in 'Bahar Pastası'ndan esinlenilmiştir.