11 Ocak 2008 Cuma

Kıymalı Akıtma

Malzemeler
  • 1 paket kurumaya
  • 3 bardak ılık süt
  • 2 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvıyağ

İç harcı için

  • Kıyma
  • Soğan(rendelenecek)
  • Domates(rendelenecek)
  • Tuz,karabiber
  • İsteğe bağlı olarak sivribiber de kullanılabilir.

Yapılışı

Tüm malzemeler karıştırılır,boza kıvamında bir hamur elde edilir.Bir saate yakın sıcak ortamda mayalandırılır.Diğer tarafta kıyma ve soğan kavrulur,domates ve baharatlar eklenerek iç harç hazırlanır.Akıtma hamuru kıvamına gelince krep tavası ya da teflon bir tavada az sıvıyağ ile önlü arkalı pişirilen akıtmaların arasına harç kanularak sıcak servis edilir.Arzu edilirse peynirli,patatesli harçlar da kullanılabilir.