14 Ocak 2008 Pazartesi

Kabak Tatlısı

Malzemeler
  • 700 gr balkabağı
  • 350 gr toz şeker
  • 1 su bardağı ceviziçi

Yapılışı

Balkabağı marketten soyulmuş ve dilimlenmiş olarak alındığından sadece yıkanıp küçük küplere bölündü.Yani,700 gr net ağırlığı olmaktadır.Şekerin ölçüsü yarı yarıya ayarlanıyor.Kabak bir tencereye alınır,üzerine toz şeker dökülür.Balkabağı şekeri tamamen içine çekene kadar bekletilir,süre tahminen 45 dk-1 saat kadar.(Balkabağının kısa süre şekerle bekletilmesi pişerken dağılması sonucunu da doğurabilir,dolayısıyla öneri geceden bekletmektir.Bu öneri için sevgili Babama çok teşekkürler.) Ondan sonra ocakta kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.Ilındıktan sonra tabağa alınır ve üzerine ceviz serpilerek servis edilir.