15 Ocak 2008 Salı

Balkabaklı Bisküvi Pastası

Malzemeler
  • 500-600 gr kadar balkabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı

Kabak bir tencereye alınır,üzerine toz şeker dökülür.Balkabağı şekeri tamamen içine çekene kadar bekletilir,süre tahminen 45 dk-1 saat kadar.Ondan sonra ocakta kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.Eğer sulu kaldıysa süzülür,kabaklar ezilir.Bisküviler rondoda çekilir ve balkabağıyla karıştırılır.Dikdörtgen borcama yayılan karışımın üzerine ceviz serpilir.Diğer tarafta kremşanti ve süt çırpılır,cevizlerin üzerine yayılır.En üste tekrar ceviz serpilir.Buzdolabında bir süre bekletildikten sonra servis edilir.

Bu tarif,sevgili küçük halamdan,kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.