16 Ocak 2008 Çarşamba

Kabaklı Börek

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 3 yumurta
  • 3 ortaboy kabak
  • Dereotu
  • Biraz süt
  • Tuz,karabiber
  • İsteğe bağlı olarak beyaz peynir

Yapılışı

Kabaklar soyulur,rendelenir,suyu sıkılır.Yufka parçalara ayrılır.Derin bir kapta yumurtalar çırpılır,tüm malzemeler ilave edilir.Kıvamının kek gibi olması gerektiğinden, süt miktarı ona göre ayarlanır.Dereotu bulunmadığından değişik bir lezzet için peynir eklendi.Yağlanmış tepsiye dökülerek,200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Bu tarif sevgili Ananemden,çok teşekkür ediyorum Sultanım.