17 Ekim 2007 Çarşamba

Pratik Börek

Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Bir tutam tuz
  • İç harcı için beyaz peynir
  • Üzeri için çörekotu

Yapılışı

Fırın kabı yağlanır.Bir yufka kenarları dışarı gelecek şekilde sarkıtılarak serilir.Yumurta bir tutam tuzla çırpılır,sıvıyağ ve süt eklenerek karıştırılır,yufkaya sürülür.2.yufka parçalanarak bir kısmı tepsiye yerleştirildikten sonra üzerine peynir ufalanır,kalan yufka parçası üzerine koyulur ve yumurtalı karışım sürülerek peynir yayılır.İlk yufkanın dışarıda kalan kenarları en üste kapatılır.Kalan yumurtalı karışım böreğin üstüne sürülür ve pişirmeden önce dilimlenir.Üzerine çörekotu serpilir.200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir.