16 Ekim 2007 Salı

Etimek Tatlısı

Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Kreması için

  • 1 kg süt
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 çorba kaşığı un

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 bardak süt
  • Kakao

Yapılışı

Etimekler tepsiye dizilir.Şeker tencereye konur karamelize olduktan sonra üzerine su eklenir ve 15 dk kaynatılır.Şerbet sıcak olarak etimeklerin üzerine dökülür ve tatlı zemini soğumaya bırakılır.Diğer tarafta, tüm krema malzemeleri karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir ve sıcakken şerbetli etimeklerin üzerine dökülür.Krem şanti süt ile hazırlanır(bu tarifte çikolatalı krem şanti kullanılmıştır),tamamen soğumuş olan tatlının üzerine yayılır ve en üste kakao elenerek servis edilir.