17 Temmuz 2007 Salı

Vişneli Rulo Pasta

Malzemeler

Pandispanya için:

  • 4 yumurta
  • 4 çorba kaşığı sıcak su
  • 7 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Çikolatalı sos için:

  • 1 bardak su
  • 1 bardak tozşeker
  • 2 paket bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Vişneli sos için:

  • 300 gr vişne
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

Süslemek için:

  • Kakao
  • Vişne

Yapılışı

Yumurtalarla sıcak su mikserle çırpılır ve tozşeker yavaş yavaş ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Un,kabartma tozu,nişasta,vanilya ve kakao eklenerek karıştırılır.Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.Pandispanya hamuru dökülür.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirilir.Biraz soğuduktan sonra yağlı kağıt pandispanyadan ayrılır ve hamura rulo şekil verilerek sarılır.Diğer tarafta çikolatalı sos için su ve şeker kaynatılır,ocak kapatılarak içine kırılan çikolata eklenir ve eriyene kadar karıştırılır,soğumaya bırakılır.Vişneli sos hazırlamadan önce 10-15 adet vişne süsleme için ayrılır,geriye kalanlar bir tencereye alınır, üzerine biraz su eklenir ve kaynatılır.Su ve nişasta karıştırılarak kaynamakta olan vişnelere eklenir,bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır.Pastanın tamamlanmasına gelince,rulo yapılan pandispanya açılır üzerine soğumuş olan çikolatalı sosun yarısı sürülür ve vişneli sosun tamamı yayılır.Pasta tekrar rulo hale getirilir.Üzerine çikolatalı sosun kalanı sürülür.Kakao elenir ve vişne taneleri dizilerek,buzdolabında bir süre bekletildikten sonra servis edilir.