2 Haziran 2007 Cumartesi

Zeytinezmeli Açma

Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket yaşmaya
  • 1/2 su bardağı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
  • 3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
  • Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu

Yapılışı

Karıştırma kabına bir miktar un konur,ortası havuz şeklinde açılır.Tuz ve şeker unun üzerine serilir.Ortasına maya konur ve ılık sütle eritilerek etrafındaki un ile karıştırılır.Daha sonra zeytin ezmesi hariç tüm malzemeler eklenerek aldığı kadar un ile hafif sulu (ele yapışan ama cıvık olmayan) bir hamur elde edilir.Üzeri nemli bir bezle örtülerek sıcak bir ortamda 1 saat dinlendirilir.Hamur hazır olunca,yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılarak elle açılır.Üstüne zeytin ezmesi sürülür.Rulo olarak katlanır ve simit gibi kıvrılır.Yumurta sarısı sürülerek çörekotu serpilir.200 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.