Malzemeler
- 4 Yumurta
- Bir tutam tuz
- 125 gr tozşeker (3/4 su bardağı)
- 125 gr un (1 su bardağı)
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 50 gr ceviziçi
Kreması için malzemeler
- 1,5 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 limon kabuğu rendesi
Yapılışı
Yumurtaların sarısı ve akı ayrılır.Akları bir tutam tuz ile kar haline gelinceye kadar çırpılır.Un,kakao,kabartma tozu ayrı bir kaba elenir.Diğer tarafta yumurta sarısı,tozşeker çırpılır.Ceviziçi ilave edilir,unlu karışım eklenerek karıştırılır.Daha sonra kar haline gelen yumurta akları eklenerek yavaş hareketlerle karıştırılır.Yağlanmış kalıba dökülerek,önceden ısıtılmış 150 derece fırında 40 dakika pişirilir.Soğuduktan sonra enine ikiye bölünür.Kreması için,kremşanti süt ile çırpılır,rendelenmiş limon kabuğu ilave edilir.Buzdolabında soğutulduktan sonra kekin arasına sürülür.