1 Haziran 2007 Cuma

Kremalı Börek,Sütlü Çörek..



Kremalı Peynirli Börek

Malzemeler
  • 4 yufka
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı

Maydanoz ince ince kıyılır,peynir ezilir ve maydanozla karıştırılır.Bir tavada yağ ile un kavrulur,süt azar azar ilave edilir.Pişen karışıma peynirli harç eklenir.Yumurtalar teker teker eklenir ve karışım iyice çırpılır.Diğer tarafta yağlanmış tepsiye bir yufka kenarları dışarı gelecek şekilde serilir.Yağ ve suyu karıştırarak üzerine gezdirin.İkinci yufkaya da aynı işlemi yapıp iç harç koyulur.Yufkaların araları yağlı karışım gezdirilerek bitirilir.Dışarıda kalan yufkanın kenarları üzerine kapatılır.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirilir.