31 Mayıs 2007 Perşembe

Kurabiye Kurabiye..


İki Renkli Kurabiye

Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 125 gr margarin(1/2 paket)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • Kabartma Tozu(1 çay kaşığı)
  • Vanilya(1 çay kaşığı)
  • Aldığı kadar un
  • Kakao(1 çorba kaşığı)
  • Damla çikolata

Yapılışı

Oda sıcaklığına gelmiş,yumuşamış margarin ile pudra şekeri karıştırılır.Yumurta eklenir.Ardından,kabartma tozu,vanilya ve un eklenir.Burada unun miktarı şöyle ayarlanmalıdır:Hamur ele yapışmayacak kıvamda ama oldukça yumuşak(meşhur kulak memesi kıvamından bile yumuşak) olmalıdır.Hamur yoğrulduktan sonra ikiye ayrılır ve ayrılan parçaya kakao eklenerek yoğrulur.Hamurlar,20 dakika dinlendirilir.Fırın 170 derecede ısıtılır.Dinlenen hamurlar,sırasıyla beyaz hamur merdane yardımıyla dikdörtgen olarak açılır.Üzerine kakaolu hamur serilerek o da açılır.Elde edilen hamurun üstüne damla çikolata yayılarak hamur rulo yapılır.Hamur yaklaşık 15 parçaya kesilerek elde yuvarlanarak şekil verilir.Fırının sıcaklığı 140 dereceye düşürülür ve yarım saat pişirilir.

Not:Malzeme iki katına çıkarılarak yapıldığında,kabartma tozu ve vanilya birer paket kullanılmalıdır.