30 Mayıs 2007 Çarşamba

Tatlı yiyelim..

Tiramisu

Malzemeler
  • 1 adet hazır kakaolu pasta tabanı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı nescafe
  • 5 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket labne peyniri
  • Üzerine serpmek için kakao


Yapılışı

Ilık suyun içinde nescafe ve 2 çorba kaşığı tozşeker karıştırılır.Kekin altı ve üstü bu karışımla ıslatılır.

Kreması için;süt,yumurta sarısı,un ve 3 çorba kaşığı tozşeker yavaş yavaş ilave edilir ve muhallaebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.Pişen kremanın içine labne peyniri eklenir ve karıştırılarak erimesi sağlanır,eriyince ocaktan alınır.

Krema ılık hale gelince kekin arasına iyice yayılır,pasta tabanının 2. parçası üzerine kapatılır.Üzeri de iyice kremayla kaplandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla kakao pastanın üzerine gezdirilir.