2 Haziran 2007 Cumartesi

Ev yapımı..

Ekler Pasta

Biraz zahmetli gibi görünse de bir cesaret evde ekler yapmaya karar verdim ama sonuç tüm uğraşa değdi.Ayrıca ev yapımı eklerin tadı pastaneden alınandan hiç farklı olmadığı gibi,daha bile lezzetli oldu..

Misafir veya aileniz için,kim için yaparsanız dinlenince kesinlikle daha güzel olduğundan 1 gün önceden hazırlanmasını öneriyorum.
Bu lezzete ulaşmanın 3 aşaması var.
Malzemeler

Hamuru için:
3 yumurta
1 bardak su
100 gr margarin
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
Yarım limon kabuğu rendesi
Kreması için:
2 yumurta
1/2 su bardağı tozşeker
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:
100 gr bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı süt

Yapılışı
Hamuru için: Su ve yağ bir tencereye konur,şeker ve tuz ilave edilerek kaynatılır.Kaynamaya başlayınca un ilave edilir.5-10 dk pişirilir.Hamur ılınınca yumurtalar teker teker kırılarak karıştırılır.Ele yapışacak kıvamdaki bu hamur,krema torbasına doldurularak yağlı kağıt serilmiş (veya az yağlanmış) tepsiye şeritler halinde sıkılarak,önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Fırından çıkarmadan 30-40 dk kadar kapalı fırında dinlendirilir.
Kreması için: Bir tencereye süt hariç tüm malzemeler koyularak karıştırılır.Süt azar azar ilave edilerek krema pişirilir.Ekler hamurları fırından çıkarıldıktan sonra enine kesilerek,içi hazırlanan krema ile doldurulur.
Üzeri için: Bitter çikolata benmari usulü eritilir.Parlaklık vermesi için süt ve margarin eklenir.Krema ile doldurulan ekler pastaların üzeri hazırlana çikolata sos ile kaplanır.