28 Haziran 2007 Perşembe

Çıtır Börek

Malzemeler
  • 3 yufka
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Sosis
  • Yumurta sarısı
  • Susam,Çörekotu

Yapılışı

Yufka serilir.Üzerine karıştırılan yağ ve su serpilir ve yufka yandaki şekilde görüldüğü gibi; önce iki yanı ,daha sonra kalan kenarları içe katlanır ve dörde bölünür.Yani her yufkadan 4 parça elde edilir.İç harç koyulduktan sonra kalın sigara böreği şeklinde sarılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür(Burada,beyaz peynirli harç koyulan böreklere çörekotu;sosis ve kaşar karışımlı harç koyulan böreklere de susam serpilmiştir).200 derecelik fırında 30 dk pişirilir.