26 Haziran 2007 Salı

Nescafeli Parfe : Afrika Rüyası


Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 kutu krem şanti (2 poşet)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • Fındık,ceviz vs.

Yapılışı

Bisküvi ufalanır.Fındık,ceviz vs irice kırılır.Nescafe yarım bardak sütte eritilir.Kalan 1,5 bardak süt ile krem şanti çırpılır.Diğer tarafta yumurta ve şeker çok iyi çırpılır.Tüm malzemeler bir araya getirilerek,streç filmin arasına yayılır ve istenen kalıba yerleştirilerek derin dondurucuda 3-4 saat bekletildikten sonra servis edilir.

Not : Fotoğrafını çekmeden önce dayanamayıp tadına bakınca, geriye böyle bir manzara kaldı :)) Tarif için Devrim Abla'ya teşekkürler.