23 Haziran 2007 Cumartesi

Krema Kaplı Kakaolu Pasta

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için

Krema,Çikolata ve Kakao

Yapılışı

Yumurtaların sarısı ve akları ayrılır.Yumurta sarısı pudra şekeri ile çırpılır.Diğer tarafta yumurta akı bir fiske tuz ile çırpılarak kar haline getirilir.Un,pirinç unu ve kakao harmanlanarak tüm karışımlar bir kapta yavaşça karıştırılarak yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirilir.Üzeri için çikolata benmari usulü eritilir ve krema ile karıştırılarak,ılınmış ve servis tabağına alınmış pastanın üzeri kaplanır.Üstüne kakao serpilerek servis edilir.