4 Haziran 2007 Pazartesi

Çikolata çikolata..

Çikokrem
Malzemeler
  • 1/2 kg süt
  • 1 paket (80 gr) çikolata ( + 30 gr benim tercihim)
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı kakao

Yapılışı

Süt kısık ateşte ısıtılır.Çikolata iri parçalar halinde kırılır.Ayrı bir kapta;kakao,tozşeker ve yumurtalarla karıştırılır.Isınan süt ilave edilip tüm malzemeler iyice karıştırılır.Çikolatanın erimiş ve tüm malzemelerin karışmış olduğundan emin olduktan sonra karışım ısıya dayanıklı kaselere paylaştırılıp fırın tepsisine yerleştirilir.Tepsinin içine sıcak su ilave edilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk pişirilir.Fırından çıkardıktan sonra,kaselerin üzeri streç film ile kapatılarak buzdolabında 2-3 saat bekletilip,üzerine istenirse krem şanti ve çilek koyularak veya çikolata rendelenerek servis yapılır.