4 Haziran 2007 Pazartesi

Patatesli Zeytinli Çörek

Malzemeler
  • 250 gr patates(haşlama için olanlardan yaklaşık 3-4 adet)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 bardak su
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı maya (veya 1/2 paket yaşmaya)
  • 3 çorba kaşığı tereyağ (veya 4-5 kaşık zeytinyağ)
  • 100 gr çekirdeği çıkartılmış ve doğranmış siyah zeytin
  • Tuz

Yapılışı

Un elenir.Ortası havuz gibi açılır.Maya,ılık süt ile burada eritilir.Su,yağ,haşlanmış ve doğranmış patates ile zeytinler ve tuz eklenir.Hamur yoğrulduktan sonra,20 dk dinlendirilir.Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır,tepsiye dizilir.Tepside yaklaşık 45 dk daha mayalandırılır.190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirilir.