7 Haziran 2007 Perşembe

Fırında Mantar

Malzemeler
  • Mantar (adedi isteğe bağlı)
  • Kaşar peyniri
  • Ekmek içi
  • Maydanoz
  • Zeytinyağ
  • Tuz,karabiber

Yapılışı

Mantarları temizleyin(ıslak bezle silerek ya da benim tercihim kabuğunu soyarak).Saplarını çıkardıktan sonra içine fırça yardımıyla zeytinyağ sürülür,tuz serpilir.Önceden ısıtılmış fırının üst rafında 10 dk pişirilir.Diğer taraftan kaşar peyniri,maydanoz,ekmekiçi,karabiber parçalayıcıya konur ve iyice karışana kadar çalıştırılır.Fırından çıkan mantarlara tatlı kaşığıyla,taşmayacak şekilde paylaştırılır ve kaşar eriyene kadar tekrar fırınlanır.Sıcak servis edilir.