12 Ocak 2009 Pazartesi

Yine bir gül böreği..

Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı yoğurt suyu
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz,karabiber
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Bir kaç damla sıvıyağ

Yapılışı

Soğan rendelenir,az sıvıyağ ile kavrulur,içine kıyma eklenerek karıştırılır,kavrulur,tuz ve karabiber eklenir.Diğer tarafta yufkalara sürmek için gerekli malzemeler karıştırılır ve yufkalara sürülür.Yufkalar altıya bölünür.İç harç yufkanın geniş kenarına yayılarak yufka rulo yapılır ve içe doğru kıvrılarak gül şekli verilir.Üzerine biraz sıvıyağ ile çırpılan yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.

Bu tarif daha önce farklı şekillerde karışımlar kullanılarak hazırlanmış ve yayınlanmıştı,bu sefer ki diğerinden daha farklı bir versiyon olduğu için yayınlamak istedim.Çünkü,içine konulan yoğurt suyu ve yoğurt böreğin kabarmasını sağlıyor.Yoğurt tüyosu için Canım Anneme teşekkür ederim.Ben de yoğurt suyu eklemeyi denemek istedim ve ortaya bu nefis börek çıktı.