15 Kasım 2008 Cumartesi

Elmalı Kurabiye

Ağızda dağılan bir tarif arıyorsanız, buldunuz! Tarif için Canım Anneme teşekkürler..

Malzemeler

Hamuru için
  • 1 yumurta, oda sıcaklığında
  • 125 gr becel light
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı yoğurt suyu
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 5-6 adet elma
  • 1 çay bardağı ceviz, irice çekilmiş
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1-2 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Yapılışı

Önce iç harç hazırlanır.Elmalar soyularak, rendelenir.Toz şeker eklenerek pişirilir.Suyunu salıp çekince cevizler eklenir.Karıştırıldıktan sonra, tarçın eklenerek ocağın altı kapatılırak soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta hamur hazırlanır. Tüm malzemeler kaoyularak karıştırılır,aldığı kadar un ve 1/2 paket kabartma tozu elenerek eklenir.Büyüklüğü ve şekli arzuya göre hazırlanarak ortasına iç harç koyulur,kapatılır.170 derecede ısınmış fırında 30 dk kadar pişirilir.Ilındığında üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpilirek servis edilir.