3 Kasım 2008 Pazartesi

Alman Pastası

Malzemeler

Pandispanyası için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 limonun kabuğunun rendesi

Kreması için

  • 1/2 litre süt
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Ara

  • 1-2 adet muz

Üzerine

  • Hindistan cevizi veya pudra şekeri

Yapılışı

Önce pandispanya hazırlanır.Yumurta ve şeker çok iyi çırpılır.Rengi beyazlaşınca,yoğurt ve sıvıyağ eklenerek çırpmaya devam edilir.Daha sonra un,karbonat ile limon suyu ve limon kabuğu rendesi eklenerek mikserin en düşük ayarında çırpılır.Karışım,yağlanmış ve zeminine yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.Pişen pandispanya soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta krema hazırlanır.Yumurta,şeker ve un bir kaba alınarak çırpılır.Süt azar azar ilave edilerek çırpmaya deva edilir.Bu karışım ocağa alınarak kaynayana kadar karıştırılır.Koyulaşan kremanın içine vanilya eklenerek karıştırılır, ocağın altı kapatılır,soğumaya bırakılır.
Pandispanya soğuduktan sonra enlemesine ortadan ikiye kesilir.Ilınan krema ortasına iyice yayılır.Üzeri muz dilimleri ile tamamen kaplanarak, diğer kat üstüne kapatılır.
Şimdi normalde bu aşamada kremanın sadece ara kısımda olması ve üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilmesi gerekiyor.Ancak ben kremanın bir kısmını üzeri için ayırdım ve en üste hindistan cevizi serptim.Her iki şekilde de çok lezzetli olduğundan uygulamanın sonunu sizlerin damak tadınıza bırakıyorum :))
Bu tarif Sevgili Devrim Abla'dan,kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.İzmir'e kucak dolusu sevgiler...