15 Eylül 2008 Pazartesi

Tas Kebabı

Malzemeler

Ön hazırlık
  • 750 gr az yağlı et
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 bardak sıcak su

Tas kebabı

  • 1 büyük boy soğan,küp küp doğranacak
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı antep tatlı biber salçası
  • Taze çekilmiş karabiber, tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

Yapılışı

Ön hazırlık için et yıkanır iyice süzülür,una bulanır.Düdüklü tencerede az sıvıyağ ile kavrulur.Sıcak su eklenerek pişirilir.Diğer tarafta soğan, sıvıyağda kavrulur,salçalar eklenerek kavurmaya devam edilir.Pişene et eklenerek karıştırılır.Sıcak su eklenerek pişirilir,ocaktan alınmadan taze çekilmiş karabiber ve tuz eklenerek 1-2 dk daha pişirilir.

Yanında patates püresi ile servis edilebilir.İstenirse sadece pilav ile servis edilebilir.