15 Temmuz 2008 Salı

Çikolatalı Pastalara Devam..

Malzemeler
  • 125 gr tereyağ(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta akı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı sıcak su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket karbonat(5 gr)
  • Bir fiske tuz
  • Yağlı kağıt

Üzeri için

  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 2-3 çorba kaşığı süt
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı

Tereyağ çırpılır,pudra şekeri ialve edilir,krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Daha sonra sırayla yumurta akları, süt, vanilya eklenir.Kakao ve un elenerek karıştırılır.Karbonat ve bir fiske tuz koyularak karıştırmaya devam edilir.Kelepçeli bir kalıbın altına yağlı kağıt serilerek kek karışımı kalıba yayılır.180 derece ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirilir.

Diğer tarafta tereyağ,pudra şekeri ile çırpılır,kakao ve süt ilave edilerek krema hazırlanır,soğuyan kekin üzerine sürüldükten sonra pasta servis edilir.