20 Mayıs 2008 Salı

Susamlı

Malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 125 gr sanayağ hamurişi
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı)
  • 1 yumurta (sarısı içine,akı dışına)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Susam,çörekotu

Yapılışı

Tüm malzemeler karıştırılır,yoğrulur.Un miktarı , hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar eklenir.Daha sonra hamur tezgahta uzunca oklava gibi açılır, kesilir,elde edilen parçalara simit şekli verilir, hamuru önce yumurta akına ardından da susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Açılan hamurun diğer kısmını da kalıp yardımıyla kesilip yumurta sarısı sürülüp çörekotu serperek tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.

Bu tarif Canım Annemin komşusu Riayet Abla'dan,kendisine teşekkürlerimle..