22 Mayıs 2008 Perşembe

Kakao soslu Krem Karamel

Malzemeler
  • 1 kg süt
  • 3,5 çorba kaşığı un
  • 7 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya(isteğe bağlı)
  • 1/4 paket margarin
  • Damla sakızı(isteğe bağlı)

Karamel için

  • 8 çorba kaşığı toz şeker

Kakao sosu için

  • 1 yumurta
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 100 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı

Un ve şeker karıştırılır,süt yavaşça eklenerek pişirilen muhallebi ocaktan alınarak margarin katı olarak eklenir ve eriyene kadar karıştırılır.En son vanilya eklenir.Eğer damla sakızı eklenmek istenirse,damla sakızı dövülür ve pişmeye yakın muhallebiye eklenir.

Diğer tarafta karamel için 8 kaşık şeker tencerede karamelize edilir.Kaselerin dibine paylaştırılır,üzerine muhallebisi dökülür ve soğutulduktan sonra ters çevrilerek servis edilir.

Ya da kakao sosu hazırlanır.Yumurta,pudra şekeri ile çırpılır.Margarin eritilir ve sıcakken yumurtalı karışıma eklenir,iyice çırpılır ve en son kakao eklenir.Karamel yerine,kakao sosu kaselere paylaştırılarak muhallebi eklenebilir.

Bu tarif, kakao sosu ile hazırlanmıştır..Tarif için Vildan Yengeme teşekkür ederim.