5 Mayıs 2008 Pazartesi

Havuçlu Mozaik Pasta

Bu tarif sevgili büyük halamın daha önce yapmış olduğum Havuçlu Toplar tarifinden esinlenerek tarafımdan geliştirilmiştir.

Malzemeler
  • 4-5 adet havuç, rendelenmiş
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı su
  • 2 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çorba kaşığı yumuşak margarin
  • 1 su bardağı ceviz, çekilmiş
  • 1 paket krem şanti ve onu hazırlamak için 1 su bardağı süt
  • Üzeri için: Ceviz, hindistan cevizi ya da rendelenmiş çikolata.

Yapılışı

Havuçlar su ve şekerle iyice yumuşayana kadar pişirilir.Diğer tarafta bisküviler elde ufalanır,pişen havuçlarla karıştırılır.Bir cezvede 1 kahve fincanı süt ısıtılır,içine margarin koyularak sütün sıcaklığıyla eritilir ve bu karışım havuçlu bisküvilerle birleştirilir.Harcın içine ceviz koyularak iyice karıştırılır ve bu harç bir kenarda soğumaya bırakılır.Bir kapta krem şanti süt ile çırpılarak hazırlanır.Yarısı soğuyan bisküvili harca katılır ve iyice karıştırılarak üçgen şekil verilen pasta dondurucuda yarım saat kadar bekletilir.Kalan krem dondurucudan çıkarılan bisküvi pastasının üzerine yayılır.Bunun üzeri de isteğe bağlı olarak ceviz veya hindistan cevizi ya da çikolata rendesi ile süslenir.Bir süre daha buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.