28 Mart 2008 Cuma

Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı tepeleme becel light
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 2-2,5 bardak elenmiş un

Üzeri için

  • Bitter çikolata

Yapılışı

Un elenir,tüm malzemeler eklenerek kurabiye hamuru yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir.Daha sonra, elde yuvarlak yayvan bir şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 170-175 derecelik fırında, 15-20 dk kadar pişirilir.Fırından çıkınca hemen servis tabağına alınan kurabiyeler soğumaya bırakılır.Diğer tarafta bitter çikolata küçük parçalara kırılarak benmari usulü eritilir.Ilınmış kurabiyelerin üzeri çikolata ile kaplanır.Üzerindeki çikolata donduktan sonra servis edilir.

Not:16-17 adet çıkıyor.