- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı tepeleme becel light
- 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2-2,5 bardak elenmiş un
Üzeri için
- Bitter çikolata
Yapılışı
Un elenir,tüm malzemeler eklenerek kurabiye hamuru yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir.Daha sonra, elde yuvarlak yayvan bir şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 170-175 derecelik fırında, 15-20 dk kadar pişirilir.Fırından çıkınca hemen servis tabağına alınan kurabiyeler soğumaya bırakılır.Diğer tarafta bitter çikolata küçük parçalara kırılarak benmari usulü eritilir.Ilınmış kurabiyelerin üzeri çikolata ile kaplanır.Üzerindeki çikolata donduktan sonra servis edilir.
Not:16-17 adet çıkıyor.