22 Şubat 2008 Cuma

Peynirli Poğaça

Malzemeler
  • Yarım paket margarin(oda sıcaklığında,yumuşamış)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3/4 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu

İç harcı

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Yumurta akı

Yapılışı

Un hariç tüm hamur malzemeleri karıştırılır.Un azar azar eklenir,hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince 10 dk kadar dinlendirilir.Diğer tarafta,yumurtanın akı,beyaz peynir ve maydanoz karıştırılarak iç harç hazırlanır.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılarak elde açılır,ortasına harç koyularak D şeklinde kapatılır.Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.Ilık servis edilir.