28 Eylül 2007 Cuma

Uluslararası Şefler..(VII)


Aslında ondan bahsederken ne demeli bilemiyorum,Ustaların Ustası , En Büyük , En Ünlü ! ı-ııh ne desek az kalır,çünkü o Oscar Gecelerinin ünlü şefi Wolfgang Puck..En iyisi kendi kendisini anlatsın.




Tarife gelince,damak tadı bize en yakın olanlardan Wolfgang's Beef Goulash yani Wolfgang'ın Gulaş ' ı..

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
  • 4 cup soğan, ince doğranmış
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 diş sarımsak,kıyılmış
  • Caraway Kimyonu (Karaman Kimyonu olarak da bilinir),ezilip kavrulmuş
  • 1,5 yemek kaşığı tatlı kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı mercanköşk
  • 1 çay kaşığı taze kekik
  • 1 adet defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 4 cup tavuksuyu
  • 2,5 pound yani 1125 gr et,kuşbaşı keşilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Yapılışı

Büyük bir tava ısıtılır;yağ, soğan ve şeker eklenir,karamelize edilir.Sarımsak ve kimyon eklenerek pişirilir.Tatlı kırmızıbiber,pulbiber,mercanköşk,kekik ve defne yaprağı eklenir ve kokusu çıkana kadar pişirilmeye devam edilir.Sonra domates salçası eklenir.Diğer tarafta balzamik sirke,tuz ve karabiber ile karıştırılan et ve tavuksuyu ilave edilir.Kaynadıktan sonra ısı düşürülür ve arasıra karıştırılarak 1,5 saat kısık ateşte pişirilir.En son tadına bakılarak tuz ve karabiber eklenir,sıcak servis edilir.