27 Eylül 2007 Perşembe

Kaymak Lokum

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı dolu dolu un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket hindistan cevizi

Yapılışı

Süt,şeker,un bir tencerede karıştırılarak ağır ateşte pişirilir.Hafif ılınınca tereyağ eklenerek mikserle çırpılır.Diğer tarafta krem şanti bir bardak sütle hazırlanır ve buzdolabında bekletilir.Dikdörtgen bir tepsinin zeminine bolca hindistan cevizi serpilir,üzerine soğuyan muhallebi yayılır ve onun üzerine de krem şanti yayılır ve bir süre buzdolabında bekletildikten sonra rulo yapılarak dilimlenir ve servis edilir.

Not : Bu tarif Afyon Kaymağı , Paşa Lokumu gibi isimlerle de anılmaktadır.Arzuya göre 1 karış boyunda ve 2 parmak kalınlığında dilimlenip yan çevrilerek lokum gibi servis edilebilir.Tarif için Vildan Yengeme ve yazıp gönderen Sevgili Müge'ye teşekkürlerimle..