Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı su
İç Harcı
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
- Susam
Yapılışı
Haşlanmış patates rendelenir,soğan bir tavada az yağ ile kavrulur ve patatesle karıştırılır,tuz,karabiber eklenerek iç harç hazırlanır.Yufka serilir,6 şerit kesilir (eğer büyük ebatta yufkaysa, ayrıca enine de bölünebilir),sıvıyağ ve su karıştırılır,bu karışım yufkalara sürülür ve en başa harcı koyulur.Muska şeklinde üçgen olarak katlanır.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.200 derecelik fırında 25-30 dk,üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.