4 Eylül 2007 Salı

İki Renkli Bisküvi Pastası

Bir pasta hiç bu kadar kolay ama bu kadar şık olmamıştı.Eşimin çok sevdiği bu pratik mi pratik,hatta en pratik bisküvi pastasının tarifi şöyle:

Malzemeler
  • 1 paket kakaolu puding
  • 3 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ ya da margarin
  • 1/2 paket kakaolu bisküvi
  • 1/2 paket sade bisküvi
  • Hindistan cevizi

Yapılışı

Puding 3 bardak süt ile pişirilir(Burada püf noktası şu,hazır pudinglerin markasına göre süt miktarı da değişiyor belki farketmişsinizdir, üzerinde ya 2,5 ya da 3,5 su bardağı süt miktarı belirtilir.Markası ne olursa olsun,pudingin 3 bardak süt ile pişirilmesi gerekiyor).Puding piştikten sonra tereyağ eklenir ve ocak kapatılır.Pastanın hazırlanacağı kalıp dikdörtgen veya kare seçilebilir, benim tercihim kare borcam.Bir diğer püf noktası ise bisküvilerin kesinlikle ıslatılmaması.Klasik tariflerde,bisküvi mutlaka süt ile ıslatılır,ancak benim bu tarifimde bisküvi ıslatılmazsa sonuç çok daha güzel oluyor.Puding piştiği sıcaklığında kepçe yardımıyla borcamın zeminine yayılır,üzerine bir sıra sade bisküvi dizilir.Tekrar puding yayılır ve bu kez kakaolu bisküvi dizilir.Bu işlem resimde de görüldüğü üzere 5 kat bisküvi dizilene kadar devam eder.En sonunda kalan puding bisküvilerin üzerine yayılarak hindistan cevizi serpilerek soğumaya bırakılır.Buzdolabında bir süre bekledikten sonra servis edilir.