12 Eylül 2007 Çarşamba

Meyveli Pasta

Malzemeler

Pandispanya için:
  • 3 yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 yumurta
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 75 gr margarin
  • Vişne (dondurulmuş olabilir)
  • Muz
  • Şeftali

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay fincanı süt
  • 1 avuç çekilmiş fındık

Yapılışı

Yuvarlak pasta kalıbı yağlanır,varsa yağlı kağıt serilerek o da yağlanır ve un serpilir.Yumurta sarı ve akları ayrılır.Akları, bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır.Diğer tarafta yumurta sarısı pudra şekeri ile çırpılır,süt ilave dilir biraz daha çırpılır.Ardından un,nişasta,kabartma tozu ve vanilya eklenerek mikserin düşük devrinde karıştırırlır.Tahta bir kaşık yardımıyla yumurta akları da bu karışıma eklenir.Hazırlanan pandispanya karışımı 175 derce ısılı fırında 20-25 dk pişirilir.

Krema için yumurta,süt bir tencereye alınır,un eklenerek karıştırılır.Krema ocağın üzerine alınır,şeker eklenir ve üzeri gözgöz oluncaya kadar karıştırılır.Krema pişince margarin eklenir ve çırpılır,krema soğuduktan sonra mikserle 1-2 dk kadar çırpılır.İçine koymak için meyveler hazırlanır,muz ve şeftali vişne büyüklüğünde küp küp doğranır,tüm meyveler soğuyan kremanın içine katılır.

Üzeri için krem şanti süt ile çırpılarak buzdolabında bekletilir.

Pandispanya soğuyunca ortadan ikiye kesilir.Alt kısmının tam ortasına gelecek şekilde meyveli krema yayılır,kenarlara yayılırsa kaşık yardımıyla ortada toplanması sağlanır.Pandispanyanın üst kısmı dörde bölünerek kremanın üzerine kubbe biçiminde yerleştirilir.Üzerine hazırlanan krem şanti sürülür ve fındık serpilir.Buzlukta ya da derin dondurucuda bir süre bekletildikten sonra servis edilir.

Not:Tarif Emine Beder.