11 Eylül 2007 Salı

KIRMA BÖREK

Malzemeler
  • 6 yufka
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Küçük fırın tepsilerinde 6 yufkadan iki tepsi çıkıyor.Önce tepsiyi yağlanır, yufka yayılır, karşılıklı iki elin de yardımıyla sağdan ve soldan iki taraftan ortaya toplanır.Ucundan başlayarak 8-10 cm gibi göz kararı uzunluklarla kopararak yani adındaki gibi kırarak tepsiye yanyana sıkıştırarak dizilir.Tepside 3 sıra oluşuyor.Yufkalar hazırlandıktan sonra üzerine dökülecek karışımı hazırlanır.Yoğurt,yumurta ve sıvıyağ karıştırılır,tuz konur.Hepsi karıştırılıp yufkaların üstüne yayarak ve kalın gelen yerlerin katlarının da arasına gelecek şekilde dökülür.Bu harç miktarı iki tepsiye denk geliyor.200 derece ısılı fırında 25 dk. pişirilir.İsteğe göre yoğurdun içine lor eklenebilir, salam veya sosis rendelenebilir.Yine üstüne susam atılabilir. aslında yapması çok pratik tadı çok hoş kolay bir börek.. Bu tarif üniversiteden beri arkadaşım sevgili Yasemin'den,kendisi gönderdiği maile bir de not düşmüş '' Hele vaktin kısıtlı bir durumdaysan çok çabuk hazır oluveriyo, kurtarıcı bir nevi.Hadi dene bakalım.Kolay gelsin afiyet olsun ''.. Hadi herkese afiyet olsun :))