30 Temmuz 2007 Pazartesi

Uluslararası Şefler..(VI)

Bugüne kadar bu bölüme konuk olan şefler her türlü yemek konusunda usta olanlardı.Ancak sadece ' tatlı ' üstadı olan bir şef var ki o da diğerleri kadar ünlü,ödüllü ve kesinlikle bahsetmeden geçilmemesi gerekiyor,bu kim mi tabiki : Gale GAND ..

Cranberry Walnut Crumb Cakes (Yabanmersinli Cevizli Kek)

Thimble Cookies (Yüksük Kurabiye)



Chocolate Layer Cake (Çikolatalı Katlı Pasta)

Malzemeler

Pandispanya için:

  • 250 gr tereyağ, oda sıcaklığında
  • 3 cup esmer şeker
  • 4 yumurta
  • 3/4 cup kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 3 cup kekun
  • Krema yoksa yoğurt
  • 1,5 cup koyu kahve

Kreması için:

  • 8 çorba kaşığı tereyağ
  • 450 gr krem peynir
  • 225 gr eritilmiş bitter çikolata
  • 1/2 ölçek soğutulmuş kahve
  • Vanilya
  • 6 ölçek pudra şekeri

Yapılışı

Tereyağ krema kıvamına gelene kadar çırpılır,şeker eklenir,birlikte çırpılır.Yumurtalar birer birer eklenir,çırpılır.Kakao,kabartma tozu,tuz eklenir.Un azar azar eklenir,krema ya da yoğurt eklenir.Koyu kıvamdaki kahve de karıştırılır.Hazırlanan karışım yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış, 2 ya da 3 kalıba (kalıbın büyüklüğüne göre) bölünür.175 derece ısılı fırında 20-25 dk pişirilir.Kontrol edilerek üstü pişmemişse 5-10 dk daha pişirilir.Diğer tarafta,kreması için tereyağ ve krem peynir çırpılır.Erimiş çikolata eklenir.Soğutulmuş kahve ve vanilya da ilave edilir.Pudra şekeri azar azar koyularak çırpılır.Hazırlanan krema ılınmış kekin üzerine ince bir tabaka halinde sürülür.Buzdolabında bekletildikten sonra tekrar sürülür.Kreması donduktan sonra servis edilir.