25 Temmuz 2007 Çarşamba

Cheesecake

Malzemeler

Hamuru için:
  • 1 yumurta
  • 150 gr tereyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu

Kreması:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 kase pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 1/2 kg tuzsuz lor peyniri
  • 1/2 limon suyu
  • 1,5 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya

Üzeri için : Mereng

  • 3 yumurta akı
  • 1/2 çay bardağı tozşeker

Yapılışı

Hamur için gerekli malzemeler karıştırılarak yoğrulur.Kalıp yağlanır.Hamur kalıba serilerek iyice yayılır.Kenarlanın yüksekçe yapılmasına dikkat edilir.Çatal yardımıyla hamur birçok yerden delinir,böylece fazla kabarması önlenmiş olur.Diğer tarafta kreması için,süt tencereye konur,puding eklenir ve karıştırılır.Daha sonra yumurta ve şeker eklenerek pişirilir.Koyulaşan krema ocaktan alınır,sıvıyağ,lor peynirir,limon suyu ve vanilya eklenir.Karışım hamurun üzerine yayılarak 170 derece ısılı fırında pişmeye bırakılır.Mereng için, yumurta akı ve şeker kar gibi olana kadar çırpılır.Pişmekte olan cheesecake karışımı üzerine yayılarak pişirilmeye devam edilir.Soğutulduktan sonra servis edilir.