9 Haziran 2007 Cumartesi

Rulo Pasta

Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 veya 2 muz

Yapılışı

Yumurta ve pudra şekeri 2-3 dk çırpılır.Un,nişasta,kakao,vanilya,kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.Pandispanya hamuru dökülür.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirilir.Biraz soğuduktan sonra yağlı kağıt pandispanyadan ayrılır ve hamura rulo şekil verilerek sarılır.Diğer tarafta pasta kreması ya da krem şanti hazırlanır.Pandispanya açılır.İçine istenen krema sürülür,muz yerleştirilir ve rulo olarak sarıldıktan sonra kremanın geri kalanı pastanın üzerine sürülür ve en son çikolata rendesi ile süslenir.

Not:1 gün dinlenince daha lezzetli oluyor.Bu tarif Oktay Usta (Aymelek) 'ya aittir.Ellerine sağlık.