2 Haziran 2008 Pazartesi

Dilimli Poğaça

Bu tarif, klasik peynirli poğaça tarifinde birkaç değişiklik yapılarak hazırlanmıştır.

Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paketin 1/4 'i margarin(erimiş)
  • 1 çay bardağı yoğurt suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • İçine, beyaz peynir
  • Üzerine, yumurta sarısı
  • Üzerine, susam ve çörekotu

Yapılışı

Hamur malzemeleri karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.Yağlanmış kare borcamın içine hamurun yarısı serilir.Üzerine ufalanan peynir serilir.Kalan hamur peynirin üstüne yayılır.Yumurta sarısı sürülür,çörekotu ve susam serpilir.Önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirilir.

Not: Margarin istenirse oda sıcaklığında yumuşamış olarak da kullanılabilir.Tuz miktarı kullanılacak iç harca göre arttırılabilir.Bu tarifi,kıymalı,patatesli,kaşarlı,sosisli artık siz neli isterse onunla yapabilirsiniz.