29 Mayıs 2008 Perşembe

Taze Kayısılı ve Cevizli Kek

Malzemeler
  • 3 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı kekun
  • 1 avuç irice kırılmış ceviz
  • 1 kase minik doğranmış taze kayısı(9-10 adet)

Yapılışı

Yumurta ve şeker çok iyi çırpılır.Rengi beyazlaşınca süt ve sıvıyağ eklenerek karıştırılır.Un eklenerek mikserle düşük devirde çırpılır.Ceviz ve kayısılar az un ile karıştırılarak kek hamuruna ilave edilir.Karışım silikon kalıba dökülür,önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40 dk pişirilir.

Bu tarif klasik kek tarifinin üzerinde kendimce değişiklikler yaparak hazırlanmıştır.